Kategorier
Okategoriserade

Målare Kungsbacka – så lyckas du med måleriet 

Hur kan det skilja sig så mycket i kvalitet mellan olika målerier? Ser man till hur en målare i Kungsbacka arbetar och jämför det med arbetet utfört av en privatperson så blir det väldiga skillnader. 

En målare lämnar efter sig ett arbete där ytan är perfekt, där den är slät och där färgen ligger i jämna lager. Resultatet en privatperson får fram däremot – det kan vara ojämnt, bubbligt, man kan se hur färgen skiftar och man kan exempelvis se färgstänk och annat på närliggande områden i form av tak och golv. 

Det stora problemet ligger i att en privatperson inte tar måleriet på allvar. Man ser det som en enkel match och man överskattar sin egen förmåga. Kombinationen av överskattning av sig själv och underskattning av svårighetsgraden för att måla är ödesdiger. Det kan få förödande konsekvenser. 

Tips – så lyckas du bättre 

Hur ska man lyckas bättre? Här nedan finns några samlade tips om hur du ska agera i samband med ditt nästa projekt, men innan dess så ska vi även nämna att det inte är ett nederlag att direkt anlita en målare i Kungsbacka

Tvärtom: det är ytterst prisvärt och det borgar – som sagt – för ett perfekt resultat. Dessutom kan du använda ditt rot-avdrag och dra av 30 % av den totala kostnaden för arbetet också. 

Med det sagt: här är två punkter som kommer att underlätta i samband med att du ska måla om i hemmet: 

  • Ta dig tid. Det går aldrig att stressa sig igenom ett måleri. Allt tar sin lilla tid. Färgen ska torka, spacklet likaså – slipningen tar tid och så vidare. Problemet är att många vill bli klara och att man samtidigt endast har tid att måla under kvällarna. Se alltid till att du har några dagar till över innan du sätter igång. 
  • Grundjobbet. Den stora skillnaden mellan en professionell målare i Kungsbacka och en privatperson är att den förra alltid fokuserar på grundarbetet. Det är det som avgör resultatet. Se till att du lägger lejonparten av tiden på att spackla, slipa, tvätta och grundmåla ytan – och glöm inte att täcka för alla andra ytor också. Det är tråkigt, men det är ett absolut måste.