Kategorier
Artiklar

Öka tryggheten med ett överfallslarm

Alltför många känner sig inte trygga när de rör sig ensamma på stan. Framför allt är många kvinnor i riskzonen för att bli attackerade av okända män. Då kanske du vill bära på ett överfallslarm.

Var känner du dig egentligen trygg? Hemma? Ja visst, självklart. Det är en plats där du kan stänga dörren om dig, låsa den och ha full kontroll över vem du ska släppa in. Men hur är det egentligen om du går på stan och promenerar genom parken när det är mörkt ute? Klockan kanske har blivit mycket och det är väldigt lite folk i omlopp. Till råga på allt är du kanske i somliga människors fall en måltavla. Är det meningen att du i så fall bara ska sitta hemma, inlåst i tryggheten i din egen lägenhet? Självklart inte. Med ett överfallslarm kan du röra dig tryggt ute på stan och larma så fort en angripare attackerar dig.

Ett överfallslarm påkallar omgivningens uppmärksamhet

Det finns ingenting som en förövare eller angripare fruktar lika som mycket som hen fruktar allmänhetens uppmärksamheten. Och det är precis vad som påkallas med ett överfallslarm. Det ger ifrån sig ett otroligt högt ljud som får alla som är i närheten att rikta uppmärksamheten åt ditt håll. På så vis har du genast människor på din sida som kan gripa in i situationen och hjälpa dig, eftersom de har förstått att det sker ett angrepp. Då kommer förövaren fly med svansen mellan benen. Eller ännu bättre, gripas på plats.