Kategorier
Artiklar

Fastighetsautomation förenklar livet

Att hålla koll på flera fastigheter kanske inte låter så krångligt. Men vad är det egentligen som händer innanför väggarna? För att ha kontroll kan fastighetsautomation vara svaret.

Andreas hade i flera år ägt en hyresfastighet. Han hade hjälp med en del jobb och hade hyfsat bra kontroll. Allt hade fungerat och han visste när det var dags att göra renoveringar och kontroller.

Nu ville han avancera och hade fått erbjudande att köpa tre nya hyreshus. Ett erbjudande han inte kunde tacka nej till. Köpet blev klart och han drev husen på samma vis som innan. Snabbt märkte han att det inte var helt enkelt att hålla koll på fyra hus.

Tur att det finns fastighetsautomation

Frustrerad satte han sig och surfade på nätet efter en lösning. Som det var nu fick han ingen sömn och oroade sig trots att han hade duktiga fastighetsskötare som skötte det dagliga arbetet.

Då han inte hittade något letade han fram ett nummer han fått av en annan fastighetsägare på en konferens och ringde. En timme senare hade han kontaktat ett företag som tydligen var experter på fastighetsautomation för att få veta mer.

Mötet med företaget var intressant. Inte bara kunde de skapa ett system som ger överblick för en fastighet. De kunde ha en övergripande översikt för alla fyra fastigheterna. Det var svårt att förstå allt det tekniska, men slutprodukten ville han gärna ha.

De bestämde att de skulle komma på besök och se om systemet skulle fungera för honom. Han höll tummarna för att allt skulle gå i lås.