Kategorier
Flytt

Hitta en pålitlig flyttfirma

Om man står inför en flytt så har man också alltid två stycken val. Antingen så väljer man att genomföra denna på egen hand eller också så använder man sig av professionell hjälp. Det sistnämnda valet börjar bli allt vanligare och särskilt om man ser till den stad där flyttar är som allra vanligast – Stockholm. Det här kan förklaras av att många som säljer sina bostäder i Stockholm har gjort detta med en stor vinst och att man därför anser att priset för en flyttfirma är försumlig i sammanhanget. Det vill säga – bekvämligheten i att anlita en flyttfirma i Stockholm är något som man ställer mot priset och om man redan gjort en stor vinst på sin lägenhet i samband med försäljningen – ja, då är valet också för många självklart. Frågan här är dock vad man betalar för?

I och med att fler personer väljer det enkla alternativet och anlitar en flyttfirma så har också fler företag börjat etablera sig i Stockholm. Här har ett scenario uppstått där dels priserna sjunkit (som inom alla områden där konkurrensen ökat) men där man också på ett tydligt sätt kan se hur kvaliteten varierar kraftig dem emellan.

Kort sagt; anlitar man en flyttfirma i dagens Stockholm lite på måfå så får man också vara beredd på att det kan ske olyckor, att saker kan komma att försvinna samt att flytten inte sker inom en utsatt tid och därmed kostar mer pengar.

Vikten av att välja rätt flyttfirma ska således inte underskattas och i Stockholm är det därför viktigt att man som kund anstränger sig lite innan man skriver på ett avtal. Skillnaden mellan att i en mindre stad anlita professionell hjälp och att göra detta i Stockholm är att man som kund i en mindre stad vet att kvaliteten på jobbet är god. Det vill säga; man har ofta en- eller två stycken företag att välja bland – till ett lite högre pris – och dessa håller också en liknande nivå. I Stockholm däremot så finns det i och med det stora urvalet också en väldigt stor chans att man som kund blir lurad och rådet är att man agerar enligt följande modell vid en flytt:

  • · Använd internet. Sök på olika flyttfirmor och se över exempelvis bokslut och omsättning. Det ger en större bild av hur företaget verkligen mår och fungerar.
  • · Referenser. Denna punkt är verkligen viktig och innebär att du som kund måste se till att få nummer till andra kunder som tidigare anlitat denna flyttfirma. Har de inga sådana? Avstå!
  • · Garanti på jobbet. Händer något – en krock, att de tappar något eller inte håller tidsplanen – så ska du vara säker på att du har ryggen fri. Viktigt!
  • · Priset. Som vi sa, tjänsten är billig som den är och du behöver av den anledningen inte jaga den absolut billigaste flyttfirma du hittar. Ta in offerter i lugn och ro, jämför dessa och försök att välja någon firma som ligger i mitten rent prismässigt. Ta bort den dyraste (av förklarliga skäl…) och den billigaste då priset för den senare förmodligen ger en ganska bra indikation av standarden företaget håller.

Läs mer om flytt på denna hemsida: https://peterakare.se/