Kategorier
Djur

Hundfoder – en enorm fråga för hundägare

Det kommer sannolikt aldrig att sluta diskuteras hundfoder bland hundägare. Vad hunden ska äta kan vara en av de mest komplicerade delarna av hundägarskapet.

Färskfoder eller torrfoder? Vegofoder eller köttfoder? Hundens diet är en debatt som aldrig riktigt tycks ta slut, och det är inte minst en fråga som delar många hundägare. Det finns förstås både för- och nackdelar med olika slags foder, och en del hundägare kämpar länge innan de hittar rätt mat för sin hund.

Faktum är att man inte bör göra misstaget att förringa betydelsen av sitt hunds foder. Man måste komma ihåg att hundar är individer, och precis som med oss människor är smaken som baken. Det innebär att ett hundfoder som fungerar för en hund inte nödvändigtvis fungerar för en annan.

Hundfoder – chans till berikning

Vad som är viktigt är att se till hundens behov. Är hunden kastrerad? Då kanske den skulle behöva äta ett kastratfoder som hjälper till att kontrollera vikten. Hundens ålder är förstås också helt centralt när det kommer till att välja rätt foder. Du ska till exempel inte ge samma foder till en valp som till en vuxen hund – det finns särskilt valpfoder.

Vad som också kan aktualiseras är också frågan om själva utfodringen. Hur du ger din hund mat är också en viktig del i det hela. Genom att våga vägra matskal kan du ge din hund nyttig berikning genom att få utlopp för medfödda beteenden i samband med utfordringen. Det kan vara något så simpelt som att slänga ut torrfodret på gräsmattan. Köp ditt hundfoder smidigt och enkelt här: rusta.com